Tervetuloa musiikkiterapiaan

Nimeni on Seija Valo ja olen Uusimaalla toimiva musiikkiterapeutti. Toimitilani sijaitsevat Espoon Olarissa, mutta teen terapiaa myös asiakkaan tiloissa.

 

Mitä on musiikkiterapia?

Musiikkiterapia on hoito- ja kuntoutusmuoto, jossa keskeinen väline on musiikki. Musiikin eri elementtejä (rytmi, melodia, harmonia, muoto, sointiväri, dynamiikka, jne.) käytetään vuorovaikutuksen keskeisenä välineenä yksilöllisesti asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi.

 

Musiikkiterapian avulla voidaan monipuolisesti hoitaa ja käsitellä fyysisiä, psyykkisiä ja sosiaalisia ongelmia. Musiikkiterapia voi olla yksilö- tai ryhmäterapiaa, ja sitä voidaan käyttää pääasiallisena hoitona tai muiden hoitomuotojen rinnalla.

 

Kenelle musiikkiterapia sopii?

Musiikkiterapia sopii lapsille, nuorille, aikuisille ja vanhuksille, eikä se vaadi musikaalisuutta eikä musikaalisia taitoja.

 

Musiikkiterapiamenetelmät

Musiikkiterapian päämenetelmiä ovat soittaminen, laulaminen ja musiikin kuuntelu. Terapiassa voidaan myös improvisoida, säveltää ja sovittaa, ja musiikilliseen työskentelyyn voi yhdistää mm. mielikuvatyöskentelyä, kirjoittamista, maalausta, liikkumista, leikkiä.

Ota yhteyttä ja kysy lisää musiikkiterapiasta

 

Seija Valo

Musiikkiterapeutti

Puh. 040 568 4868

pk.piipari@kolumbus.fi